longdrinkglas

vinkjeLeef gezond & bewust

vinkjeHelp Texel schoonhouden

vinkjeWater uit een glas vermindert afval

Stichting AquaPLUS

AquaTX is een project van Stichting AquaPLUS. Deze ideële stichting heeft zich ten doel gesteld projecten te initiëren die zorgen voor een duurzaam en schoon milieu. Wij willen de vervuiling door zwerfafval aanpakken en stimuleren dat bedrijven kiezen voor kraanwater ten koste van verpakt water. Al die waterflesjes zorgen voor CO2-uitstoot en flink wat afval. Gezamenlijk met bedrijven, overheden en vrijwilligers zetten wij de schouders eronder om Texel schoon en aantrekkelijk te houden.
Voorlichting

AquaTX verzorgt daarnaast ook educatie en voorlichting. Speciaal voor basisscholen worden interactieve lespakketten ontwikkeld over plasticafval en drinkwater. Bezoekers van Texel krijgen informatie van AquaTX over de bijdrage die zij kunnen leveren aan een schonere Texelse natuur. We belichten de noodzaak om plastic afval te weren uit onze eilandnatuur. Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijke pijlers van onze stichting.

Bestuur
Stichting AquaPLUS wordt geleid door een bestuur dat haar taak met passie en enthousiasme uitvoert. Geen bestuur op afstand, maar betrokken bestuurders die voor de volle honderd procent achter het doel staan dat zij vertegenwoordigen.

 

aquatx voorzitter Robin Konijn, voorzitter 

secretaris aquaplus Christine Groen, penningmeester

secretaris aquaplus Peter Dral, secretaris

projectmanager aquatx Louise van der Sluis, projectmanager AquaTX