longdrinkglas

vinkjeLeef gezond & bewust

vinkjeHelp Texel schoonhouden

vinkjeWater uit een glas vermindert afval

Veelgestelde vragen

We hebben de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

 

Mag ik het glas houden als ik AquaTX bestel?

Nee. Net als bij andere consumpties betaal je voor de inhoud van het glas.

Waarom moet ik betalen voor AquaTX? Het is toch gewoon kraanwater?

Gratis in de horeca is niet gratis. De vaste kosten van de horecaondernemer lopen gewoon door. Die worden normaal gesproken doorberekend in de consumptieprijs. Dat is bij AquaTX dus ook zo. Alleen is de verkoopprijs beduidend lager dan die van een flesje bron- of mineraalwater. Bovendien betaal je niet alleen voor het glas water, maar draag je door het bestellen van AquaTX ook bij aan schoonmaak van het Texelse strand en aan voorlichting/educatie over plasticvervuiling en watergebruik. AquaTX is ‘water met een beetje meer’.

Hoe weet ik zeker dat ik AquaTX –water krijg?

Alle bedrijven die achter AquaTX staan en meedoen aan ons concept, zijn herkenbaar aan de deursticker van AquaTX en gebruiken onze herkenbare glazen. Alleen deelnemende horecabedrijven mogen de AquaTX-glazen gebruiken.

Is AquaTX-water eigenlijk wel gezond?

Het water dat AquaTX schenkt, voldoet aan de hoogste normen die wettelijk aan water worden gesteld. Waterbedrijf PWN levert het kraanwater op Texel en behoort tot de meest vooruitstrevende waterbedrijven van Nederland. Het water dan wij schenken, is van wereldklasse. In algemene zin is het zo dat kraanwater aan wel 70 normen moet voldoen, terwijl bronwater op slechts zo’n 20 punten wordt getest.

Kan ik er wel op vertrouwen dat jullie doen wat je belooft?

Absoluut. Schoonmaakacties en educatie/voorlichting zijn belangrijke onderdelen van het AquaTX-concept. Via onze website en de (social) media doen wij verslag van onze activiteiten en bezigheden. AquaTX kiest voor transparantie; wij geven volledige openheid over onze bedrijfsvoering.

Jullie initiatief is duurzaam en maatschappelijk betrokken. Dat spreekt mij aan. Ik wil graag meer doen dan alleen AquaTX bestellen. Kan dat?

Zeker! AquaTX werkt samen met andere organisaties en instanties en doet graag een beroep op vrijwilligers om te helpen bij bijvoorbeeld schoonmaakacties van het strand. Daarnaast staan wij open voor suggesties en leuke ideeën.