longdrinkglas

vinkjeLeef gezond & bewust

vinkjeHelp Texel schoonhouden

vinkjeWater uit een glas vermindert afval

Informatie voor horeca

Als horecabedrijf met AquaTX op de kaart bent u niet alleen duurzaam bezig, maar heeft u ook een aantrekkelijk commercieel product in handen. De lage verkoopprijs van 1 euro, zal de vraag naar AquaTX-water stimuleren. Consumenten zullen sneller water naast een andere consumptie bestellen. Dat compenseert mogelijk omzetverlies doordat er minder flesjes water worden verkocht.

Bovendien biedt AquaTX een prettige oplossing voor het lastige ‘kraanwatervraagstuk’; als horecaondernemer staat u waarschijnlijk niet te popelen om gratis water te schenken. Gratis is immers niet gratis, want uw vaste kosten lopen gewoon door. Die zijn normaliter doorberekend in de consumptieprijs. Consumenten vinden het vaak vervelend om te vragen naar (gratis) kraanwater, maar voelen er weinig voor om duur flessenwater te bestellen. AquaTX komt beiden tegemoet: u verdient aan het water en de consument betaalt een laag bedrag voor een flink glas water 'met een beetje meer', want indirect draagt hij ook bij aan strandschoonmaak, voorlichting en educatie.

Abonnement
U betaalt een jaarlijks abonnementsgeld om aan het concept AquaTX te kunnen deelnemen. Deze bijdragen zijn gestaffeld en afgestemd op het aantal zitplaatsen in uw bedrijf. De te realiseren omzet met AquaTX hangt immers samen met de bedrijfsgrootte. Het deelnamegeld is relatief laag: u zult de abonnementskosten snel kunnen terugverdienen.

Als deelnemend bedrijf krijgt u een AquaTX-pakket met o.m. een deursticker voor deelname, voorlichtings- en promotiemateriaal, viltjes, posters en tafelstandaards. Uw bedrijfsnaam wordt bovendien vermeld op onze website en opgevoerd als sponsor van de schoonmaakacties in de Texelse natuur.

U bepaalt zelf hoeveel glazen en karaffen u bij de start wilt bestellen. Bij de eerste lease (de glazen moeten na afloop van de contractperiode worden geretourneerd aan AquaTX) krijgt u een fikse korting op de aanschafprijs van zo’n 50 procent.

De contractperiode is drie jaar. In het tweede en derde jaar worden kapotte glazen in redelijkheid gratis vervangen door AquaTX. Indien u glazen bijbestelt, betaalt u de vastgestelde verkoopprijs.

Na afloop van de contractperiode worden de glazen ingeleverd en ontvangt u ‘statiegeld’ retour; per ingeleverd glas ontvangt u het bedrag retour dat u bij de allereerste bestelling per aangekocht glas betaalde.

Glazen bestellen? Klik hier