longdrinkglas

vinkjeLeef gezond & bewust

vinkjeHelp Texel schoonhouden

vinkjeWater uit een glas vermindert afval

Betrokkenheid eilanders en gasten

Texelaars zijn trots op hun eiland. En ze zijn er zuinig op. Het besef dat ze leven in een uniek stukje Nederland is groot. Dat betekent dat duurzaamheid en betrokkenheid een grote rol spelen in het dagelijkse leven op Texel. Onze inwoners koesteren hun leefomgeving.

We houden rekening met de natuur en willen hier geen activiteiten die te belastend zijn voor onze leefomgeving, zoals (zware) industrie of grootschalige bedrijvigheid. Het aantal Texelaars dat lid is of betrokken bij een natuur- of milieuorganisatie is groot. Maar dat betekent niet dat we hier alleen maar naar natuur willen kijken. Integendeel, natuur moet je beleven. En dat kan op Texel. Trek erop uit en geniet van een eindeloze strandwandeling of laat je verrassen door het onzichtbare leven in onze bossen.

Op een eiland ben je op elkaar aangewezen. Dat betekent dat je rekening met elkaar houdt.  Veel van onze vaste gasten doen dat ook. Zij beseffen de uniciteit van Texel en weten dat zij een belangrijke rol vervullen in het behoud daarvan.